Kolme vuotta sitten meille tuli löytöeläintalolta kotihoitoon kesytettäväksi Aliisa-kissa. Aliisa oli todella arka, pelkäsi kaikkea ja kaikkia.

Aluksi se tietenkin piilotteli sängyn ja sohvan alla. Sitten keksittiin, että jos se saisi kaverin niin se ehkä reipastuisi. Löytöeläintalolta kaveriksi tuli sitten Tiuhti. Tyttöjen yhteiselosta ei tullut yhtään mitään, ne tappelivat koko ajan niin että karvat pöllysivät. Tiuhti oli pakko palauttaa löytöeläintalolle. Ajateltiin, että jospa joku muu kissa tulisi Aliisan kanssa paremmin toimeen ja niin meille tuli Mustikka, sekin hyvin arka kissa. Nämä tytöt löysivät heti yhteisen sävelen ja ne kiintyivät toisiinsa todella paljon.

Pikku hiljaa tytöt sitten rupesivat rohkaistumaan ja tulemaan esille. Jonkin ajan kuluttua niitä sai jo vähän sormella hipaista ja siitä homma hiljalleen eteni. Kaiken kaikkiaan ne olivat meillä puoli vuotta ja siinä ajassa noista arkalaisista tuli sylikissoja.

Lopulta ne saivat yhteisen kodin. Ei niitä olisi voinut millään erottaa, niin kovasti ne toisistaan pitivät.

Meillä on usein kaverin kissat Elmo ja Einari hoidossa. Kun Petri-isäntä on matkoilla, pojat ovat meillä.

Tuohon Aliisan ja Mustikan meillä olemisen aikaan sattui sitten yksi Elmon ja Einarin hoitojakso. Ja niinhän siinä kävi, että silloin vielä steriloimaton Aliisa rakastui Elmoon tulenpalavasti. Se ei piitannut Einarista pätkääkään, mutta Elmo-parkaa se jahtasi ja piiritti kaksi viikkoa. (Tosin Einari katsoikin viisaammaksi viettää paljon aikaa komerossa). Kastroitu Elmo ei tajunnut yhtään, mitä tuo hullu nainen oikein halusi.

Kun pojat lähtivät meiltä sitten kotiin, niin molemmat, sekä Aliisa että Elmo nukkuivat tahoillaan monta päivää. Eivät ne olleet nukkuneet varmaan ollenkaan tuon parin viikon aikana. Toinen siksi, että oli niin rakastunut ja toinen siksi, että ei ollut.

Tässä videon pätkässä näkyy kuinka kiihkeää tuo Aliisan rakkaus oli ja kuinka Elmo asian otti:

https://www.youtube.com/watch?v=eBXNnYRSyvk

Ja tässä kuvassa nuo toisilleen niin tärkeät Aliisa ja Mustikka:

IMG_1982.jpg